Home :  Stiri auto  : Dacia, egala cu Volkswagen in topul satisfacerii clientilor din Germania! ...

Stiri auto

2014-06-05

Dacia, egala cu Volkswagen in topul satisfacerii clientilor din Germania!

Surpriza de proportii in studiul anual JD Power care masoara gradul de satisfactie a posesorilor de masini din Germania. Marca Daihatsu a reusit sa depaseasca toate celelalte branduri prezente pe piata germana, pe locul al doilea venind o alta surpriza enorma: marca italiana Alfa Romeo. Pe ultima pozitie a podiumului s-a clasat Mercedes, care a depasit la mustata BMW si Audi. Toyota si Honda, premiantele din anii trecuti, au reusit sa se claseze de abia pe locurile 6, respectiv 10.

Dacia a facut din nou o figura excelenta in topul satisfactiei clientilor germani. Daca in topul JD Power din Franta a reusit sa se claseze in fata unor marci de renume, brandul romanesc reediteaza performanta din Hexagon si reuseste un onorabil loc 13. Dacia a reusit sa adune acelasi numar de puncte ca Volkswagen, insa a depasit fara drept de apel marci de renume mondial ca Nissan, Seat, Citroen, Hyundai, Ford, Kia, Peugeot, Fiat sau Chevrolet. Mai mult, compania-mama Renault a adunat cu 9 puncte mai putin decat "copilul" Dacia.

La topul pe segmente s-au evidentiat Mercedes si Toyota, fiecare cu cate doua premii obtinute. Daca Mercedes a dominat segmentele Executive/Luxury (prin E-Klasse) si Masini Sport (prin CLK), Toyota a reusit sa isi adjudece victoria de categorie la segmentele Masini de oras (Aygo) si Corolla (Segmentul Compact). Ceilalti castigatori de categorie se numesc Daihatsu Sirion (Segment mic), Renault Laguna (Segment mediu), Skoda Roomster (Monovolume) si Nissan Qashqai (SUV).

Studiul german s-a bazat pe opiniile colectate de la mai mult de 16.200 de utilizatori de masini se afla in posesia unui model propriu de cel putin doi ani. In cercetare au intrat 27 de marci auto si 113 modele. Fiecare participant la studiu a completat un chestionar detaliat in care a raspuns la intrebari legate de 67 de atribute ale masinii si la gradul in care masina l-a satisfacut la fiecare dintre acestea. La final, punctajul a fost obtinut prin ponderi inegale ale atractiei pe care masina inca o exercita - incluzand aici caracteristici precum performanta, design, confort si dotari (32%), calitatea si fiabilitatea masinii (26%), costurile de detinere si intretinere (22%) si gradul de multumire referitor la reteaua de service (20%). Indicele global de satisfactie este notat cu maximum 1000 de puncte. Castigatorul Daihatsu a primit 843 de puncte, in timp ce Dacia a reusit sa adune 810 puncte.sursa "AutoMarket "


Articole similare


Ultimele articole de pe blogReclama


  second hand  |  service-uri auto  |  dealeri auto  |  tractari  |  magazine  |  taxi  |  rent a car  |  financiar  |  legislatie  |  stiri  |  blog  |  contact 
© 2007 - 2020 Consiliere Auto
Toate drepturile rezervate
Masini Consiliere Auto Mobilpay