Home :  Stiri auto  : Programul Rabla - suplimentat cu 30.000 vouchere ...

Stiri auto

2014-06-05

Programul Rabla - suplimentat cu 30.000 vouchere


Cele 160.000 de tichete alocate de stat programului Rabla 2010 au fost distribuite în doar trei luni către unităţile REMAT din întreaga ţară, astfel încât autorităţile au luat în calcul o suplimentare cu circa 30.000 vouchere. "Programul Rabla va continua în aceleaşi condiţii ca şi până acum. Am scos deja din circulaţie circa 110.000 de maşini în doar trei luni de când am dat drumul la programul Rabla. Pentru comparaţie, vreau să vă spun că acest număr este egal cu cel al maşinilor casate prin programul Rabla în toţi anii de până acum în care acest program a existat", a precizat Laszlo Borbely, ministrul Mediului.

Acesta a adăugat că până acum s-au cheltuit 600 de milioane de lei din Fondul pentru Mediu, pentru acest program de înnoire a parcului auto, însă, numărul maşinilor noi cumpărate e mic, de doar 22. 000 unităţi, mai bine de jumătate dintre acestea fiind modele Dacia.

Din februarie şi până acum, cele 60.000 tichete distribuite iniţial au fost suplimentate de două ori, de fiecare dată cu câte 50.000 unităţi

Cele 160.000 de tichete alocate de stat programului Rabla 2010 au fost distribuite în doar trei luni către unităţile REMAT din întreaga ţară, astfel încât autorităţile au luat în calcul o suplimentare cu circa 30.000 vouchere. " Programul Rabla va continua în aceleaşi condiţii ca şi până acum. Am scos deja din circulaţie circa 110.000 de maşini în doar trei luni de când am dat drumul la programul Rabla. Pentru comparaţie, vreau să vă spun că acest număr este egal cu cel al maşinilor casate prin programul Rabla în toţi anii de până acum în care acest program a existat", a precizat Laszlo Borbely, ministrul Mediului.

Acesta a adăugat că până acum s-au cheltuit 600 de milioane de lei din Fondul pentru Mediu, pentru acest program de înnoire a parcului auto, însă, numărul maşinilor noi cumpărate e mic, de doar 22. 000 unităţi, mai bine de jumătate dintre acestea fiind modele Dacia.
publicitate

Până la sfârşitul anului, autorităţile vor să atingă cifra de 200.000 tichete distribuite. Din februarie şi până acum, cele 60.000 tichete distribuite iniţial au fost suplimentate de două ori, de fiecare dată cu câte 50.000 tichete.

Suplimentarea este consecinţă a modificărilor pe care le-a suferit legea de desfăşurare a programului, în special cea care prevede că o persoană îşi poate cumpăra o maşină nouă prezentând trei cupoane şi nu doar cel obţinut la casarea unei singure maşini.Prima de casare a rămas însă la valoarea de 3.800 de lei.

Noutăţile, vândute prin "Rabla"

Spre deosebire de anii anteriori, când modelele nou lansate pe piaţă nu prea erau incluse de dealeri în oferta pentru programul "Rabla", anul acesta lucrurile s-au schimbat. Criza economică şi scăderea dramatică a vânzărilor au fost principalele consecinţe care i-au determinat de dealeri să ia măsuri.

De exemplu, Dacia Duster a fost inclus în oferta "Rabla" imediat după lansarea de la Salonul Auto de la Geneva de la începutul lunii martie. Tot o noutate de la Geneva, Mitsubishi ASX a fost inclus luna aceasta în ofertă, începând de la un preţ de 13.290 eur (TVA inclus şi trei cupoane de casare) pentru varianta Inform 2WD, echipată cu un propulsor pe benzină 1.6L şi 115 CP. Motorizarea respectă normele de emisii Euro 5, iar modelul ASX beneficiază de 3 ani garanţie, în limita a 100.000 km.

Nici cei de la Nissan nu s-au lăsat mai prejos şi au inclus în oferta pentru Remat modelele Micra Visia şi Note cu preţuri speciale ce pornesc de la 7.278 euro (cu TVA) şi 3 prime de casare, în cazul Micra Visia, şi ajung la 9. 465 euro (inclusiv TVA), pentru Nissan Note.

Noul Opel Astra în cinci uşi a fost inclus în ofertă la un preţ de 7.860 Euro cu TVA şi trei prime de casare incluse, pentru varianta cu motorizare de 1.4l şi 90 CP. Recent lansat pe piaţă, Chevrolet Spark costă 4.299 Euro cu TVA şi primele de casare incluse, fiind una dintre cele mai ieftine maşini din program.
Articole similare


Ultimele articole de pe blogReclama


  second hand  |  service-uri auto  |  dealeri auto  |  tractari  |  magazine  |  taxi  |  rent a car  |  financiar  |  legislatie  |  stiri  |  blog  |  contact 
© 2007 - 2021 Consiliere Auto
Toate drepturile rezervate
Masini Consiliere Auto Mobilpay